This is Rocktober - Free Week Saturday Rock n´Roll 27/10

This is Rocktober - Free Week Saturday Rock n´Roll

Avrunda din friveckolördag på allra bästa sätt: ett fyrverkeri med riktigt bra rock n´roll på vårt gig This is Rocktober - Free Week Saturday Rock n´Roll.

this is rocktober 27 oktober

Jetbone

Efter sex år och två fulländare har Sundsvalls fortfarande oförskämt unga Good Time Rock´n´Roll Hjältar JETBONE hittat sin identitet och bestämt sig att helt satsa på bandet och musiken. Jetbone vill nå stjärnorna, och dom vill göra det på sitt sätt. Håll i er nu... Grabbarna i bandet har sagt upp både jobb och lägenheter, köpt en turnévan och bestämt sig för att göra 200 gig fram till 2018!

THE 200 TOUR startade igår med första spelningen på Katalin och fortsätter med en Europaturné i januari. Bandet går under parollen: "Hör av er - Vi Kommer" och gänget är redo att ta alla former av gig. "Vi vill visa upp oss för så många som möjligt och på så många platser som möjligt" säger bandets basist och ena leadsångare Gustav "Gurten" Sjödin, som hela hösten spelat med Doug Seegers. "Vi vet att vi redan är ett av de bästa livebanden man kan se, men ett mål med THE 200 TOUR är att göra oss till det allra bästa!" fortsätter Gustav.

"Jag har följt bandet i flera år nu och har redan från dag ett känt att det finns något mycket speciellt i bandet" säger Björn Pettersson från Rootsy Music som är bandets manager. "Det som gör band speciella är ofta att de är "riktiga" band, dvs polare som både gillar att spela tillsammans och hänga tillsammans. Det här bandet har repat oräkneliga timmar och gigat mer än de allra flesta. De är galet bra musiker för sin ålder. JETBONE är "the real deal" och men det jag gillar mest med bandet är att de vill spela för att ge sin publik en skön upplevelse och en kanonkväll fast med sin musik och på sitt sätt" fortsätter Björn.

Facebook: https://www.facebook.com/jetbonemusic/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6bSdCQKovxfOHVPgmuZPPd

 


Kingsborough

Är ni redo för nåt helt oväntat? För något med nerv och tryck, bluesbotten och en ärlig dos rock & roll? Låt oss då presentera Kingsborough. Santa Rosa-bandet som är lika delar "summer of love" och tung, 70-talsdoftande rock.

Det finns inget tillgjort hos dem. Utan de är, precis som alla andra band under Rootsys stora parasoll, äkta vara. Tänk bluesrock, lite Love, lite Rival Sons, lite The Temperance Movement, men såklart allra mest Kingsborough. Gitarrbaserad rock av bästa sorten. Låtarna, svänget, tunggunget. De har rubbet. Fast är inte rädda att sträcka ut sig i samplingar och oväntat fräcka tonartsbyten i vissa låtar.

Senaste plattan "1544" kom i fjol och befäster bandets redan mycket goda rykte. Den är egenproducerad och låter som inget annat. Live har deras totala närvaro och musikhantverk rönt lovord från en alltmer svårflirtad publik. Det ska mycket till för att knocka en inhemsk sådan som matas med nya akter dagligen. Och det är där Kingsborough sticker ut, höjer sig över mängden.För just deras soul och blues-fundament tillåter dem att sträcka ut, musikaliskt. Sådär som tidiga The Who gjorde en gång i tiden.

Bandet består av; Billy Kingsborough (sång och gitarr), Alex Leach (gitarr & kör), Chris Mangione (bas & kör), John Whitney (trummor & kör)

Tillsammans skapar de den perfekta kvartetten av rå, otämjd energi och massor av attityd.

Om de hade varit en film skulle de förmodligen varit Easy Rider - part 2, för båda deras album (det första kom 2015 och heter "The night, The Grind and The woes") är mer som ett manus än en samling disparata låtar. De berättar en historia, för handlingen framåt och tar med sina lyssnare på en resa. Snyggt är det, filmiskt. Det ska bli spännande att se hur de tar sin heta, sydstatsinspirerade rock och ger den till oss, coola skandinaver. Vi är ju vana att bli bortskämda och här kommer vi bli det med råge. När ni live upplever introt till låten Low down, då är ni redan sålda.

Facebook: https://www.facebook.com/KINGSBOROUGHBAND/

Spotify: https://open.spotify.com/user/barbie64/playlist/7k5uvCRms3Ts3DKtpkPMZK?si=Kb-kR5x2TS2-OQ52N1wF8A

Under kvällen kommer restaurang Madame har barservering i Livesalen med öl, vin, drinkar och barsnacks!

Datum: 27 oktober 21:00 – 01:00

Plats: Livesalen - Värnamo Gummi (Jönköpingsvägen 15, 331 34 Värnamo)

Pris: 250 kronor

Biljetter: http://gummifabriken.nu

Arrangör - Värnamo Blues i samarbete med Madame Bistro & Café.

Varmt välkomna!

SweGeeks